Najpredávanejšie
Výpis produktov
Jemne sladké šumivé víno s vôňou ruží
Jemne sladké šumivé víno s ovocnými tónmi a sviežou perlážou
Nealkoholický šumivý zážitok
Elegantné šumivé víno s krémovou textúrou
Oslnivé šumivé víno s jemnou sladkosťou
Objavte kúzlo biodynamického šumivého vína
Prírodné šumivé s jemnými jahodovými tónmi
Kvetinová aromatika s biodynamickou čistotou prírody
Orange revolúcia v šumivom víne
Čerstvosť citrusov s jemným perlivým šarmom
Ružovo-oranžové bublinky s prírodným charakterom a vynikajúcim chuťovým profilom
Sviežosť a elegancia v každom dúšku
Svieže, elegantné víno s jemným perlením
Živé, ovocné tóny s príjemnou sviežosťou
Tento výnimočný sekt, ktorý svojou kvalitou predčí tradičné champagne, je výtvorom mimoriadne talentovaného talianskeho vinára
Skutočne výnimočné spumante, ktoré vás okúzli jemnými bublinkami a zložitým chuťovým profilom
Spumante plné charizmy, ktoré vás okúzli svojou ovocnou arómou a jemnými bublinkami
Ohromujúce talianske spumante, ktoré vás prekvapí svojou sviežosťou a chuťou
Toto skvelé spumante brut je výnimočným vínom, ktoré vám pripomenie taliansku pohostinnosť a lásku k životu
Prestížne víno s dokonalou bublinkou
Prvotriedne šumivé: Ovocné a svieže
Nealkoholické bublinky s elegantným ovocným charakterom
Veľmi kvalitná talianska verzia francúzskeho šampanského
Očarujúci, nealkoholický šumivý zážitok
Elegantné šumivé rosé víno pre slávnostné chvíle bez alkoholu
Elegantný Muškát nealkoholický z Francúzska.
Juhoafrické šumivé víno, komplexné, krémové, svieže a plné jemnosti.
Svetovo ocenené šumivé víno
Živé, ovocné, elegantné šumivé víno
Juhoafrické šumivé víno, komplexné, krémové, svieže a plné jemnosti.
Zvádzajúci juhoafrický sekt
Elegantný, svieži sekt z Južnej Afriky
Ovládacie prvky výpisu
Sekt je druh šumivého vína, ktorý sa vyrába primárnym alebo sekundárnym kvasením vína alebo muštu. Niekedy sa umelo karbonizuje CO2, čiže oxidom uhličitým. To sú tie lacnejšie a menej kvalitné sekty, ktoré prevažne nájdete v supermarketoch a na benzínkach.
Zatiaľ čo Champagne, Prosecco a Crémant majú svoje presne vymedzené územia, príbeh Sektu sa píše naprieč vinárskym svetom. Je to fascinujúci príbeh moderného šumivého vína, ktoré spája tradičné metódy s inovatívnymi postupmi a lokálnymi odrodami.
História Sektu sa začala písať v 19. storočí v Nemecku, kde sa termín 'Sekt' prvýkrát objavil ako označenie pre kvalitné šumivé víno. Postupne sa toto označenie rozšírilo do ďalších krajín strednej Európy, kde si každý región vytvoril svoj vlastný, charakteristický štýl.
Nemecký Sekt, ktorý tvorí významnú časť produkcie, sa vyrába prevažne z odrôd Riesling, Pinot Blanc a Pinot Gris. Najvyššiu kvalitu predstavuje Deutscher Sekt b.A. (bestimmter Anbaugebiete), ktorý musí byť vyrobený výhradne z hrozna dopestovaného v určených nemeckých vinohradníckych oblastiach.
Rakúsky Sekt sa v roku 2015 dočkal vlastnej trojstupňovej klasifikácie. Základný Sekt zreje minimálne 9 mesiacov, Klassik 15 mesiacov a Reserve, vrchol pyramídy kvality, minimálne 30 mesiacov na kvasinkách. Dominujú mu odrody Welschriesling, Grüner Veltliner a burgundské odrody.
V Česku a na Slovensku má výroba sektu tiež bohatú tradíciu. České sekty, s centrom v Moravě, často využívajú Ryzlink vlašský a Veltlínske zelené, zatiaľ čo slovenské sekty stavajú na odrodách ako Rizling rýnsky či Chardonnay.
Sekt môže byť vyrobený dvoma hlavnými metódami. Tradičná metóda (méthode traditionnelle) je identická s výrobou champagne - druhé kvasenie prebieha vo fľaši. Charmatova metóda, vyvinutá v 20. storočí, presúva druhé kvasenie do nerezových tankov, čo umožňuje zachovať sviežosť a ovocnosť vína.
Moderní výrobcovia experimentujú s dĺžkou zrenia, rôznymi odrodami a štýlmi, od extra suchých až po sladšie verzie. Vznikajú tak jedinečné sekty, ktoré si získavajú uznanie na medzinárodných súťažiach a dokazujú, že kvalitné šumivé víno sa nemusí nevyhnutne volať Champagne.
Každá fľaša Sektu rozpráva príbeh svojho regiónu a vinára, ktorý do nej vložil svoje umenie a vášeň pre šumivé víno. Je to príbeh, ktorý dokazuje, že tradícia a inovácia môžu kráčať ruka v ruke a vytvárať výnimočné vína hodné každej slávnostnej príležitosti.

