REBULI Extra Dry JEROBOAM Sedicigrammi Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 3,0l v krásnom drevenom boxe
Sedicigrammi Jeroboam – veľké prosecco pre veľké chvíle
| Kategória: | PROSECCO |
|---|---|
| Trieda kvality: | DOCG |
| Vhodná príležitosť: | svadba, dar pre zákazníka, slávnostná príležitosť, exkluzívny dar |
| Krajina pôvodu: | Taliansko |
| Odroda hrozna: | Glera |
| Zvyškový cukor: | 16 g/l |
| Kyseliny: | 6,0 g/l |
| Farba: | Slamovo žltá so zelenkavými odtieňmi |
| Aromatika: | Široká, veľmi intenzívna a jemná, dominuje jemná vôňa hrušky a a jablka, náznaky marhule, pomarančového kvetu |
| Chuť: | Jemná, intenzívna a vyvážená, skvelá zhoda chute s aromatikou |
| Alkohol: | 11,00% |
| Objem: | 3,00l |
| Dostupné ročníky: | na dotaz |
| Uzáver: | korok |
| Vegan: | nie |
| Bio: | nie |
| Teplota servírovania: | 7-8°C |
| Tlak vo fľaši: | 6,0 bar |
| Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
| Metóda: | Charmat – Martinotti |
| Párovanie s jedlom: | morské plody, dezerty, ovocné šaláty, aperitív, syry s modrou plesňou |
| Položka bola vypredaná… | |
Rebuli „Sedicigrammi“ Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Extra Dry Jeroboam 3,0 l je elegantné prosecco z kopcov Valdobbiadene a Vittorio Veneto, stvorené na veľké oslavy, svadby a spoločné rodinné či firemné stretnutia. V pohári žiari jasnou slamovo žltou farbou so zelenkastými odleskami, s kompaktnou, pretrvávajúcou penou a jemným, hustým perlením. Vôňa je široká, veľmi intenzívna a jemná – vynikajú tóny hrušky Kaiser, jablka Golden a marhule, doplnené o kvety pomarančovníka a estragón na minerálnom pozadí.
Na podnebí pôsobí Sedicigrammi mäkko, intenzívne a obklopujúco, s vysokou chuťovou intenzitou a dlhou perzistenciou. Chuť verne kopíruje vôňu: prosecco obalí podnebie príjemnou ovocnou plnosťou, šťavnatou sviežosťou a minerálnym dozvukom, čo z neho robí ideálne šumivé víno na dlhé posedenia. Víno je vyrobené zo 100% Glera, z ručne zbieraného hrozna z vápencovo‑ílovitých pôd. Po mäkkom lisovaní prebieha statická dekantácia muštu, fermentácia pri 18 °C s vybranými kvasinkami a následne asi 3 mesiace zrenia na ušľachtilých kaloch v nereze. Druhotná fermentácia prebieha metódou Martinotti–Charmat s minimálne 70‑dňovým ležaním na kaloch, po ktorom nasleduje studená tartrická stabilizácia a mikrofiltrácia pred fľašovaním.
Jeroboam 3,0 l formát je ako stvorený na spoločné oslavy a veľké stoly, skvelo sa páruje s bielym mäsom (napríklad kačacie prsia s pomarančovou glazúrou), rustikálnymi jedlami ako crostini s liškami a Gruyère, či ľahšími predjedlami.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
