Neohodnotené

COLLINE GUIZZETTE Extra Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l

Minerálny zázrak Valdobbiadene
Na sklade (>6 ks)
Kód: 880021
€16,90 €14,08 bez DPH
Kategória: PROSECCO
Krajina pôvodu: Taliansko
Odroda hrozna: 100% Incrocio Manzoni
Objem: 0,75l
Zvyškový cukor: 4 g/l
Alkohol: 11,50%
Uzáver: korok
Kyseliny: 5,6 g/l
Teplota servírovania: 6-8 °C
Tlak vo fľaši: 5,5 bar
Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore.
Metóda: Charmat – Martinotti
Farba: Pripomína pivonkovú ružu
Aromatika: Vyniká čerešňa, jasne rozlíšiteľné sú lipové kvety a drobné plody podhubia
Chuť: Pena sa harmonicky rozširuje a dodáva podnebiu svieže tóny červeného ovocia, dodáva jemný a suchý pocit

Toto víno vám ponúkne jedinečný zážitok s dôležitou a harmonickou štruktúrou. Jeho vynikajúce minerálne tóny sú ovplyvnené vysokým obsahom ílu a vápenatej zložkou pôdy, na ktorej sa nachádzajú vinice. Jeho jemná, dynamická a príjemne suchá chuť je výsledkom takmer absencie zvyškových cukrov (iba 3 g/l), čo je charakteristické pre túto špecifickú kategóriu šumivých vín. Toto Prosecco je skutočnou reprezentáciou výnimočnosti tohto územia. Je to moderný prejav a najnovší vývoj Superiore vína, ktoré zachováva všetky typické vlastnosti aromatiky, jemnosti, pôvabu a ovocnej chuti oblasti Conegliano Valdobbiadene, no zároveň pridáva svoje vlastné osobitosti, ktoré zaručujú uspokojenie aj tých najjemnejších chuťových pohárikov.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť má svoje korene už v roku 1800, kedy boli zakúpené pozemky v obci Valdobbiadene, konkrétne na území Cartizze, ktoré bolo kedysi majetkom grófov Onigo, Pola a Battaia.

Zaccaria, známy aj ako Berto, bol vášnivým a oddaným ochrancom tejto pôdy. Udržiaval ju s láskou, využívajúc len dva voly na prácu na viniciach. V roku 1940 začal vyrábať víno Cartizze v niekoľkých drevených sudoch.

Koncom 60. rokov 20. storočia sa do firmy pridal Pierinov manžel Guido. Po niekoľkých rokoch sa rozhodol rozšíriť ich podnikanie nákupom ďalších viníc v oblasti Cartizze a neskôr viníc DOCG v meste Valdobbiadene.

V roku 1970 Guido rozšíril výrobu vína v ich vinohrade prijatím moderných technológií, ktoré boli v tej dobe k dispozícii. V roku 1982 sa jeho syn Roberto, ktorý mal vtedy iba trinásť rokov, začal aktívne zapájať do rodinného podniku, pretože aj on mal rovnakú vášeň pre vinárstvo. V roku 2000 Roberto predstavil svoje prvé fľaše šumivého prosecca vyrobené vo vinohrade a zároveň sa mu podarilo zvýšiť produkciu tradičného vína "col fondo", z ktorého vinárstvo vzniklo.

V priebehu času pokračovali v nákupe nových viníc a po dvoch rozšíreniach vinohradu v rokoch 2012 a 2017 sa rodina Agostinetto rozhodla v roku 2018 postaviť degustačnú miestnosť, ktorá ponúka úchvatné výhľady na vinice Cartizze. V tejto miestnosti môžete ochutnať ich vína v príjemnej spoločnosti ich srdečnej rodiny.