BALLIANEI Brut Nature Sui Lieviti Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l
Kategória: | PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Odroda hrozna: | 95% Glera, 5% Bianchetta a Perera |
Farba: | Bledo slamovo žltá |
Aromatika: | Náznaky citrusov, akácie, broskyne a jablka |
Chuť: | Elegantná, vyvážená s dlhšou dochuťou |
Zvyškový cukor: | 0 g/l |
Alkohol: | 11,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Kyseliny: | 5,0 g/l |
Teplota servírovania: | 8-10 °C |
Tlak vo fľaši: | 5,5 bar |
Ročná produkcia: | 2,000 fliaš |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Tradičná metóda |
Pozývame vás, aby ste ochutnali tento nápoj a pocítili v ňom skutočného ducha našich vinohradníkov, ktorý žije v každom dúšku. Nechajte sa očariť jedinečným charakterom a pôvabom tohto šumivého vína, ktoré bude pre vás nezabudnuteľným zážitkom!
Zrenie vína vo fľaši má v oblasti Valdobbiadene DOCG staroveký pôvod. V skutočnosti, ešte pred vznikom tlakových nádrží sa zistilo, že na jar fľaškované tiché víno s miernym zvyškovým cukrom, sa postupne stalo živším produktom s veľmi jemnými bublinami.
Vinica uvedená na etikete sa nachádza v oblasti „Val Grande“ v Col San Martino a od roku 1948 je starostlivo strážená našou rodinou. Vysoká nadmorská výška a vystavenie slnku v kombinácii s dlhoročnými skúsenosťami v oblasti riadenia tejto nepriepustnej svahovej vinice nám umožňujú získať veľmi zrelé hrozno, vďaka ktorému sa vieme dopracovať k obzvlášť štruktúrovaným vínam s veľkou minerálnosťou. Výsledkom je úprimné víno s reziduálnym cukrom a voľným oxidom siričitým blízko nuly.
Kvasinky usadené na dne umožňujú neustály vývoj vína v čase a tiež zabezpečujú jeho prirodzenú ochranu.
Ako servírovať Col Fondo:
Pre pravú tradičnú chuť otočte uzavretú fľašu hore nohami, aby sa kvasnicový sediment premiešal s obsahom fľaše. Pre jemnejšiu chuť víno zlejte a kvasnicový sediment nechajte na dne fľaše.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.