VARASCHIN Brut Rive Brunoro Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG 0,75l
Brut prosecco s tónmi broskyne, jablka a vistérie
| Kategória: | PROSECCO |
|---|---|
| Krajina pôvodu: | Taliansko |
| Odroda hrozna: | 100% Glera |
| Zvyškový cukor: | 8 g/l |
| Kyseliny: | 6,0 g/l |
| Farba: | Brilantná slamovo žltá |
| Aromatika: | Intenzívna a elegantná s nádychom divokého jablka |
| Chuť: | Pikantná a harmonická |
| Alkohol: | 11,50% |
| Objem: | 0,75l |
| Dostupné ročníky: | na dotaz |
| Uzáver: | korok |
| Vegan: | nie |
| Bio / Organické: | nie |
| Teplota servírovania: | 5-6 °C |
| Tlak vo fľaši: | 6,0 bar |
| Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
| Metóda: | Charmat – Martinotti |
| Párovanie s jedlom: | rybie predjedlá, aperitív, ľahké predjedlá, rizoto |
ORFEO 1969 je výnimočné millesimato prosecco pochádzajúce z jednej z najuznávanejších oblastí – Rive di Santo Stefano. Vyrába sa výhradne z odrody Glera (100 %) z viníc položených v nadmorskej výške 400 m n. m., ktoré sa obrábajú systémom Double-arched cane na podnoži 420/A.
Hrozno sa zbiera ručne v polovici až koncom septembra, s dôkladnou selekciou. Po zbere prebieha jemné lisovanie v pneumatickom lise a fermentácia muštu pri kontrolovanej teplote so zrením 2–3 mesiace na kvasinkách. Víno potom zreje minimálne 6 mesiacov v autokláve metódou Martinotti (Charmat) pri 17 °C, nasleduje stabilizácia pri –4 °C a mikrofiltrácia pred fľaškovaním.
Vo farbe vína dominuje jemný slamovožltý odtieň, doplnený o jemné, vytrvalé bublinky a hodvábnu, krémovú penu. Vôňa je intenzívna a elegantná, s tónmi ruže, bielej broskyne a vlašského orecha. Chuť je dokonale vyvážená medzi sviežosťou, jemnosťou a živou kyselinkou.
ORFEO 1969 je ideálny ako elegantný aperitív, no najviac zažiari v spojení s jemnými rybími jedlami, morskými plodmi či jarnými rizotami a zeleninovými pokrmami.

Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
