Neohodnotené

COLLINE GUIZZETTE Extra Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l

Glera: Srdce a Duša Valdobbiadene
Na sklade (>6 ks)
Kód: 880022
€14,95 €12,46 bez DPH
Kategória: PROSECCO
Krajina pôvodu: Taliansko
Odroda hrozna: 100% Glera
Objem: 0,75l
Zvyškový cukor: 13 g/l
Alkohol: 11,50%
Uzáver: korok
Kyseliny: 6,0 g/l
Teplota servírovania: 6-8 °C
Tlak vo fľaši: 5,0 bar
Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore.
Metóda: Charmat – Martinotti
Farba: Slamovo žltá
Aromatika: Sladké tóny jablka, hrušky a vistérie, po ktorých nasledujú svieže vnemy
Chuť: Na podnebí je mäkkosť spojená so zvyškovým cukrom optimálne vyvážená výraznou chuťou

Tento sekt, prameniaci zo srdca Valdobbiadene DOCG, je skutočným odrazom tradície a výnimočnosti tejto oblasti. Hrozno Glera, z ktorého je vyrobený, pridáva vínu vlastný charakter a jedinečnosť. V pohári sa prezentuje v nádhernej slamovožltej farbe, ktorá priam láka k ochutnávke. Aromatika je bohatá a pôsobivá s dominujúcimi tónmi jablka, hrušky a vistérie, ktoré následne ustupujú sviežim vnemom a nechávajú miesto osviežujúcemu zážitku. V ústach je toto Prosecco krásne mäkké a zaoblené, pričom zvyškový cukor je majstrovsky vyvážený s výraznou chuťou, čo spoločne vytvára harmonický a vyvážený celok. Je to skutočný poklad medzi šumivými vínama Valdobbiadene.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Spoločnosť má svoje korene už v roku 1800, kedy boli zakúpené pozemky v obci Valdobbiadene, konkrétne na území Cartizze, ktoré bolo kedysi majetkom grófov Onigo, Pola a Battaia.

Zaccaria, známy aj ako Berto, bol vášnivým a oddaným ochrancom tejto pôdy. Udržiaval ju s láskou, využívajúc len dva voly na prácu na viniciach. V roku 1940 začal vyrábať víno Cartizze v niekoľkých drevených sudoch.

Koncom 60. rokov 20. storočia sa do firmy pridal Pierinov manžel Guido. Po niekoľkých rokoch sa rozhodol rozšíriť ich podnikanie nákupom ďalších viníc v oblasti Cartizze a neskôr viníc DOCG v meste Valdobbiadene.

V roku 1970 Guido rozšíril výrobu vína v ich vinohrade prijatím moderných technológií, ktoré boli v tej dobe k dispozícii. V roku 1982 sa jeho syn Roberto, ktorý mal vtedy iba trinásť rokov, začal aktívne zapájať do rodinného podniku, pretože aj on mal rovnakú vášeň pre vinárstvo. V roku 2000 Roberto predstavil svoje prvé fľaše šumivého prosecca vyrobené vo vinohrade a zároveň sa mu podarilo zvýšiť produkciu tradičného vína "col fondo", z ktorého vinárstvo vzniklo.

V priebehu času pokračovali v nákupe nových viníc a po dvoch rozšíreniach vinohradu v rokoch 2012 a 2017 sa rodina Agostinetto rozhodla v roku 2018 postaviť degustačnú miestnosť, ktorá ponúka úchvatné výhľady na vinice Cartizze. V tejto miestnosti môžete ochutnať ich vína v príjemnej spoločnosti ich srdečnej rodiny.