VEUVE AMBAL Ice Blanc Demi-Sec Méthode Traditionnelle, 0,75l

Elegantný a komplexný Crémant, ktorý poteší aj rozmaznané jazýčky. 

Skladom (2 ks)
Kód: 880018
Značka: VEUVE AMBAL
€16,90
Kategória: Crémant
Vhodná príležitosť: rodinná oslava, večierok, banket, párty, aperitív, Silvester
Odroda hrozna: Chardonnay, Pinot Noir (Rulandské modré, Pinot Nero, Blauburgunder), Aligoté, Small
Krajina pôvodu: Francúzsko
Oblasť: Bourgogne
Zvyškový cukor: polosuché
Alkohol: 11,50%
Objem: 0,75l
Uzáver: korok
Bio: nie
Vegan: nie
? Hodnotenie VIVINO: 4,0
VEUVE AMBAL Ice Blanc Demi Sec Méthode Traditionnelle, 11,50%, 0,75l TRIVINO
Tip

Vinice staršie ako 25 rokov rastúce vo vysokej nadmorskej výške. Hrozno sa zberá pred úplnou zrelosťou, aby sa zachovala jeho čerstvosť a dodali sa najlepšie vlastnosti šumivých vín. Po vylisovaní sa mušt podrobí chladeniu najmenej 24 hodín. Fermentácia sa vykonáva pri kontrolovanej nízkej teplote. A kvôli ešte intenzívnejšiemu a osviežujúcemu charakteru nie je dovolené vykonávať malolaktické kvasenie. Výsledné vína sa stáčajú a dozrievajú na kaloch pred jemným a filtrovaným prípravkom na vytvorenie šumenia. Vína sú stabilizované za studena, aby sa zabránilo akémukoľvek zrážaniu zubného kameňa. Šumenie sa vytvára vo fľaši vďaka pridaniu cukru a droždia. Starnutie na kaloch trvá jeden rok a prebieha v našich pivniciach s regulovanou teplotou.

Jeho svieži, ľahký buket otvára štedrú, ovocnú chuť. Jemné bubliny zvýrazňujú tóny bielych kvetov a exotického ovocia.

Ideálne k aperitívom, podávajte s ľadom vo veľkom pohári na víno.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
0x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Veuve Ambal je vinárska firma so sídlom v oblasti Burgundsko v Francúzsku, ktorá bola založená v roku 1898. Vinárstvo je rodinnou firmou, ktorá je dnes v piatom pokolení a zameriava sa na výrobu kvalitných šumivých vín.

Veuve Ambal je najznámejšie pre svoje Crémant de Bourgogne, ktoré sa vyrábajú z hrozna z regiónu Burgundy. Vinárstvo vyrába šumivé vína tradičnou metódou s druhou fázou fermentácie v fľaši, čo zaručuje ich kvalitu a chuť. Vína Veuve Ambal sa pestujú na vinohradoch vo výškach od 200 do 400 metrov nad morom, kde sú hrozno a výroba vín pod dohľadom kvalifikovaných vinárov.