PDC Cartizze Brut Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, 0,75l
Kategória: | PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Odroda hrozna: | 100% Glera |
Farba: | Slamovo žltá |
Aromatika: | Kvetinové tóny s príjemnými tónmi chlebovej kôrky |
Chuť: | Elegantná, ale rozhodná, výrazná |
Zvyškový cukor: | 5 g/l |
Alkohol: | 11,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Kyseliny: | 6,0 g/l |
Teplota servírovania: | 8 °C |
Tlak vo fľaši: | 5,5 bar |
Ročná produkcia: | 5.000 fliaš |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Charmat – Martinotti |
Položka bola vypredaná… |
Z vinárskej oblasti Valdobbiadene prichádza Cartizze Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore – skvost medzi Proseccami. V pohári sa prezentuje jemnou slamovožltou farbou. PDC Cartizze Brut nie je len pre tých, ktorí uprednostňujú menej sladké tóny, ale aj pre tých, ktorí očakávajú plnosť a hĺbku. Na jazyku sa objaví komplexná chuová paleta, ktorú dopĺňajú svieže ovocné kyselinky, čím sa víno stáva sviežim a živým. V závere vás poteší dlhotrvajúcim záverom, kde dominujú tóny jablka, broskyne, citrusov a kvetov akácie, doplnené minerálnymi podtónmi, ktoré vzdávajú hold vápencovej a piesočnatej pôde z oblasti Cartizze.
Naše konvenčné vína Cartizze sa vyrábajú z hrozna Cartizze pochádzajúceho zo všetkých ostatných viníc okrem storočných. Obe vína sú veľmi vyvážené a výrazne reprezentujú vinice Cartizze. Ide o dokonalú kombináciu, vďaka ktorej sa v priebehu rokov stali našimi najpredávanejšími vínami.
Zostávajú v kontakte s jemnými kalmi 4 mesiace, 2 mesiace pri prvom kvasení + 2 mesiace pri druhom kvasení.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Kľúčovým prvkom je udržateľnosť, pestovanie je certifikované ako BIO. Žiadne syntetické chemikálie, žiadne herbicídy, žiadne insekticídy, žiadne chemické hnojivá, žiadne GMO. To zaručuje zdravý ekosystém, v ktorom si storočná viničná réva udržiava vyvážený životný cyklus.
Všetko sa robí ručne, najmä zber, v malých debničkách, aby sa zachovala celistvosť hrozna bez poškodenia/otvorenia bobúľ pred lisovaním, ktoré sa vykonáva do 2 hodín od zberu. To zaručuje dokonalé hygienické podmienky hroznových strapcov, žiadnu oxidáciu hrozna (vyhýbame sa nakládkam debničiek na traktory na slnku), nie je potrebné používať antioxidanty. Veľmi mäkké lisovanie sa vykonáva s cieľom získať nižší výnos (50 - 60 % namiesto tradičných 75 %), aby sa dosiahla najvyššia kvalita muštu First Flower, obetujeme objemy, aby sme dosiahli maximálny výkon pre základ šumivého vína.
Proces výroby vína sa vykonáva v betónových nádržiach (NicoVelo Tulipe), ktoré sú najnovšou technológiou v talianskom enologickom vybavení. Úplne chladené a tepelne izolované, zaručujú dokonalú reguláciu teploty v celej hmotnosti vína. Absencia nehrdzavejúcej ocele eliminuje elektrostatické a elektromagnetické polia, ktoré môžu spôsobiť čiastočné vedľajšie účinky na proces fermentácie. Konkávny základ a kónický tvar stien nádrží spôsobujú stabilné a rovnomerné rozloženie kvasenia v nádrži, čím sa vytvárajú prirodzené víry kvasiaceho vína.
Výsledkom je kolekcia butikových vín, ktoré verne reprezentujú talent vinohradu a identitu ročníka s čo najmenšou vonkajšou manipuláciou.