REBULI Cartizze Dry Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, 0,75l
Vibrantné Prosecco Valdobbiadene – sviežosť & elegancia
| Kategória: | PROSECCO |
|---|---|
| Trieda kvality: | DOCG |
| Krajina pôvodu: | Taliansko |
| Odroda hrozna: | Glera |
| Zvyškový cukor: | 25 g/l |
| Kyseliny: | 6,2 g/l |
| Farba: | Slamovo žltá so zelenkavými odtieňmi |
| Aromatika: | Komplexná, veľmi intenzívna a jemná |
| Chuť: | Skvelá harmónia a elegancia, dobrá vyváženosť chuti, sladká, intenzívna a krémová |
| Alkohol: | 11,00% |
| Objem: | 0,75l |
| Dostupné ročníky: | na dotaz |
| Uzáver: | korok |
| Vegan: | nie |
| Bio: | nie |
| Teplota servírovania: | 6-8°C |
| Tlak vo fľaši: | 6,0 bar |
| Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
| Metóda: | Charmat – Martinotti |
| Párovanie s jedlom: | dezerty |
Rebuli „Rinaldo“ Cartizze DOCG je Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze Dry z najprestížnejších kopcov Cartizze v srdci Valdobbiadene.
V pohári sa predstaví slamovo žltou farbou so zelenkastými odleskami, s kompaktnou a pretrvávajúcou penou a jemným, početným perlením.
Vôňa je veľmi intenzívna, komplexná a jemná – v širokom bukete dominuje Williamsova hruška, exotické ovocie, jazmín, šalvia, kôrka čerstvého chleba, minerálne tóny grafitu a jemné balsamické pozadie.
Na jazyku je „Rinaldo“ sladký (štýl Dry), intenzívny a krémový, s veľkou zhodou medzi vôňou a chuťou – víno obklopuje podnebie mimoriadne príjemnou sladkosťou, harmóniou a eleganciou, s vynikajúcou chuťovou vyváženosťou.
Z hľadiska výroby ide o 100% Glera, zber prebieha ručne so selekciou hrozna. Po mäkkom lisovaní, statickej dekantácii muštu a fermentácii pri 18°C s vybranými kvasinkami víno zreje cca 4 mesiace na ušľachtilých kaloch v nereze, potom nasleduje druhotná fermentácia minimálne 90 dní v autokláve na zvýraznenie senzorickej komplexnosti terroiru Cartizze.
„Rinaldo“ Cartizze DOCG je ideálny pri 6–8°C na slávnostné príležitosti a elegantné večery, perfektne dopĺňa rafinované dezerty (mrkvovo‑mandľový koláč, panna cotta s malinovým coulis) a prvé chody s jemne sladkým profilom, ako rizoto s jablkami, tekvicou a šalviou.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

