CIODET Brut Prosecco DOC Treviso, 0,75l
Daziér – suché prosecco na aperitív aj oslavy
| Kategória: | PROSECCO |
|---|---|
| EAN: | 8052990470075 |
| Trieda kvality: | DOC |
| Krajina pôvodu: | Taliansko |
| Odroda hrozna: | Glera |
| Zvyškový cukor: | 6 g/l |
| Kyseliny: | 6,0 g/l |
| Farba: | Bledá slamovo žltá, jemné |
| Aromatika: | Zelené jablko, broskyňa, ruža, akácia, svieža a harmonická |
| Chuť: | Suchá, svieža, vyvážená, jemne ovocná, veľmi pitná |
| Alkohol: | 11,00% |
| Objem: | 0,75l |
| Dostupné ročníky: | na dotaz |
| Uzáver: | korok |
| Vegan: | nie |
| Bio: | nie |
| Teplota servírovania: | 6-8°C |
| Tlak vo fľaši: | 5,0 bar |
| Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
| Metóda: | Charmat – Martinotti |
| Párovanie s jedlom: | ryby, aperitív, ľahké predjedlá, tapas |
Ciodet Daziér Prosecco DOC Treviso Brut je brut verzia prosecca z provincie Treviso, ktorá napriek nižšiemu zvyškovému cukru ponúka harmóniu, aromatickú jemnosť a čisté chuťové potešenie. Vyrába sa zo 100% odrody Glera (Prosecco) z kopcov Trevisa, vinič je vedený systémom upravená capuccina a zber prebieha od polovice septembra.
Vinifikácia prebieha bez šupiek, s jemným lisovaním, primárnou fermentáciou a následnou druhotnou fermentáciou v tanku metódou Charmat–Martinotti, pri použití lokálnych kvasiniek a kontrolovanej teploty počas 30 dní. Výsledkom je prosecco s jemným, perzistentným perlením, bledou slamovo žltou farbou a sviežou, aromatickou a harmonickou vôňou. V bukete nájdeš ovocné tóny zeleného jablka a broskyne, aj kvetinové tóny ruže a akácie, ktoré spolu vytvárajú elegantný, nevtieravo bohatý profil.
Na podnebí je Daziér suché (Brut) s 9 g/l zvyškového cukru, svieže a krásne vyvážené, s čistou ovocnosťou, decentnou kvetinovou linkou a iskrivou kyselinkou, ktorá podporuje pitnosť. Ideálne je chladené na 6–8 °C, ako aperitív, k ľahkým predjedlám, tapas, rybám či na slávnostné prípitky, kde vynikne jeho čistota, jemnosť a všestrannosť.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
