2 hodnotenia

PDC Cartizze Extra Dry Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, 0,75l

Harmónia ovocných tónov

 
Položka bola vypredaná…
Vypredané
Kód: 880184
Značka: PDC
€30,65 €24,92 bez DPH
Kategória: PROSECCO | FRIZZANTE | COLFONDO
Krajina pôvodu: Taliansko
Odroda hrozna: 100% Glera
Farba: Svetlo slamovo žltá
Aromatika: Kvety marhule, broskyne, hrušiek, akácie
Chuť: Okrúhly a jemný pocit na špičke jazyka, zachovávajúci vyváženú kyslosť a pikantnosť
Zvyškový cukor: 13 g/l
Alkohol: 11,50%
Objem: 0,75l
Dostupné ročníky: na dotaz
Uzáver: korok
Vegan: nie
Bio / Organické: nie
Kyseliny: 6,0 g/l
Teplota servírovania: 6-8 °C
Tlak vo fľaši: 5,5 bar
Ročná produkcia: 2,000 fliaš
Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore.
Metóda: Charmat – Martinotti
Položka bola vypredaná…
PDC Cartizze Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l
Limitovaná edícia

Očarujte sa neodolateľným buketom, kde dominujú tóny žltého ovocia doplnené nádhernými kvetinovými akcentmi marhule, broskyne, hrušky a jemnej akácie. Okrúhla a jemná chuť je v dokonalej harmónii s osviežujúcou ostrosťou, ktorá nádherne vyvažuje sladké a slané tóny. Či už hľadáte dokonalý aperitív, alebo všestranného spoločníka k rôznym predjedlám - teplým či studeným, sladkým či slaným, vareným či surovým - toto proesecco je ideálnou voľbou na každú príležitosť. Uvoľnite sa a vychutnajte si jeho bohatstvo a sofistikovanosť.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Kľúčovým prvkom je udržateľnosť, pestovanie je certifikované ako BIO. Žiadne syntetické chemikálie, žiadne herbicídy, žiadne insekticídy, žiadne chemické hnojivá, žiadne GMO. To zaručuje zdravý ekosystém, v ktorom si storočná viničná réva udržiava vyvážený životný cyklus.

Všetko sa robí ručne, najmä zber, v malých debničkách, aby sa zachovala celistvosť hrozna bez poškodenia/otvorenia bobúľ pred lisovaním, ktoré sa vykonáva do 2 hodín od zberu. To zaručuje dokonalé hygienické podmienky hroznových strapcov, žiadnu oxidáciu hrozna (vyhýbame sa nakládkam debničiek na traktory na slnku), nie je potrebné používať antioxidanty. Veľmi mäkké lisovanie sa vykonáva s cieľom získať nižší výnos (50 - 60 % namiesto tradičných 75 %), aby sa dosiahla najvyššia kvalita muštu First Flower, obetujeme objemy, aby sme dosiahli maximálny výkon pre základ šumivého vína.

Proces výroby vína sa vykonáva v betónových nádržiach (NicoVelo Tulipe), ktoré sú najnovšou technológiou v talianskom enologickom vybavení. Úplne chladené a tepelne izolované, zaručujú dokonalú reguláciu teploty v celej hmotnosti vína. Absencia nehrdzavejúcej ocele eliminuje elektrostatické a elektromagnetické polia, ktoré môžu spôsobiť čiastočné vedľajšie účinky na proces fermentácie. Konkávny základ a kónický tvar stien nádrží spôsobujú stabilné a rovnomerné rozloženie kvasenia v nádrži, čím sa vytvárajú prirodzené víry kvasiaceho vína.

 Výsledkom je kolekcia butikových vín, ktoré verne reprezentujú talent vinohradu a identitu ročníka s čo najmenšou vonkajšou manipuláciou.