UPOZORNENIE VIANOCE: Vážení zákazníci, všetky objednávky expedujeme do 24 hodín, ale vzhľadom na zvýšenú vyťaženosť prepravcov môže doručenie trvať dlhšie ako štandardne. Poprosíme preto o trpezlivosť. Objednávku si viete sledovať cez link zaslaný od DPD. Objednávky prijaté do 17.12.2025 vrátane budú doručené do Vianoc. Po tomto termíne nevieme zaručiť, že prepravca stihne Vašu objednávku doručiť. Alternatívne môžete využiť osobný odber na našej prevádzke v Bratislave až do 23.12.2025. Všetky objednávky prijaté od 23.12.2025 do 04.01.2026 vrátane budú expedované po 05.05.2026.

LOREDAN GASPARINI

Sme pestovatelia viniča a chránime históriu Montella, prírodnej oázy vzdialenej 50 km od Benátok, mesta, s ktorým mali kopce Trevisa vždy osobitné puto. Práve odtiaľto si Benátčania brali drevo na stavbu svojich lodí, ktoré sa plavili do vzdialených krajín, a práve tu sa od 14. storočia vyrábali vína, ktoré Benátky predávali ako kvalitné vína.

Nachádzame sa vo Venegazzù, v západnej časti Montella. Náš príbeh je príbehom mužov. Prvým z nich bol gróf Piero Loredan Gasparini, priamy potomok Leonarda Loredana, benátskeho dóžu - najvyššej mestskej funkcie -, ktorý sa v skutočnosti rozhodol odísť do Vinegazzù. Piero Loredan Gasparini bol charizmatickou osobnosťou, ktorá sa po návšteve francúzskeho Bordeaux rozhodla priniesť do oblasti Montello Merlot, Cabernet Sauvignon a Franc a Malbec, aby vyrobila nové víno, o ktorom by mohla rozprávať celému svetu. Svoj sen premenil na skutočnosť do takej miery, že v 60. rokoch 20. storočia si získal aj francúzskeho prezidenta Charlesa De Gaulla. V roku 1973 prevzal štafetu Giancarlo Palla, ktorý sa o oblasť zaslúžil rovnako významným spôsobom. Predovšetkým tým, že do oblasti, ktorá bola tradične spojená s červenými vínami, priniesol kultúru výroby šumivých vín. Ako prvý si uvedomil, že Montello je výnimočnou lokalitou nielen pre plné a dlhotrvajúce vína, na ktoré sa naďalej zameriava, ale aj pre živé šumivé vína.

 Už v 70. rokoch začal vyrábať víno Metodo Classico s pomocou enológa zo Champagne, regiónu, ktorý je jeho skutočnou vášňou. K tomu pridal experimentovanie s vínom Prosecco, ktoré začal vyrábať ako jeden z prvých a pre ktoré tvrdo bojoval za získanie D.O.C. (v roku 1977) a Asolo Prosecco Superiore D.O.C.G. v roku 2009.
Bol to tiež Giancarlo Palla, kto sa usiloval o uznanie Venegazzù ako jedinej podzóny D.O.C.G., ktorá sa dnes považuje za skutočný cru a vyrába ju len Loredan Gasparini. K Giancarlovi sa potom pridali jeho synovia Alberto a Lorenzo, ktorí dnes vedú spoločnosť spolu so svojím otcom, s ktorým sa púšťajú do nových projektov.

Radenie produktov

Výpis produktov

LOREDAN GASPARINI DOC Montello Cabernet Sauvignon, 0,75l
€12,20

Elegantné talianske červené víno s bohatými ovocnými tónmi

Kód: 880910
Loredan Gasparini Indigena – elegantné talianske prosecco s jemnými bublinkami, ideálne na špeciálne príležitosti
€15,50

Prosecco Superiore z Asola  

Kód: 880176

Ovládacie prvky výpisu

2 položiek celkom

Máte viac ako 18 rokov?

Súhlasom potvrdzujete, že máte 18 a viac rokov.