VARASCHIN Dry Mildose Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG, 0,75l
Valdobbiadene Extra Brut s jemným perlením a sviežou kyselinkou
Kategória: | PROSECCO |
---|---|
Krajina pôvodu: | Taliansko |
Odroda hrozna: | 100% Glera |
Zvyškový cukor: | 22 g/l |
Kyseliny: | 6,0 g/l |
Farba: | Brilantná slamovo žltá |
Aromatika: | Intenzívna a elegantná s kvetinovou vôňou |
Chuť: | Jemná a vyvážená |
Alkohol: | 11,50% |
Objem: | 0,75l |
Dostupné ročníky: | na dotaz |
Uzáver: | korok |
Vegan: | nie |
Bio / Organické: | nie |
Teplota servírovania: | 5-6 °C |
Tlak vo fľaši: | 6,0 bar |
Skladovanie: | Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore. |
Metóda: | Charmat – Martinotti |
Párovanie s jedlom: | vyzreté syry, ryby, aperitív, údeniny |
Mildosé – Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG Millesimato Dry je šumivé víno s elegantným a jemne sladkastým charakterom, vyrobené výhradne z odrody Glera (100 %), pestovanej v oblasti San Pietro di Barbozza v nadmorskej výške 300 metrov. Tento terroir sa vyznačuje vápencovo-hlinitými pôdami a priaznivým mikroklímou, čo umožňuje vznik sviežich, aromatických prosecc.
Vinifikácia prebieha tradičným spôsobom – s jemným lisovaním hrozna, fermentáciou pri kontrolovanej teplote a následným zrením v autokláve minimálne 4 mesiace metódou Martinotti (Charmat). Po fermentácii nasleduje tartarická stabilizácia pri –4 °C a mikrofiltrácia pred fľaškovaním.
Víno má žiarivú slamovožltú farbu, s jemnými a pretrvávajúcimi bublinkami a krémovou, hebkou penou. Vôňa je delikátna, prevažne kvetinová, s tónmi jazmínu, lipy, agátu a jemného základu sladkej citrónovej kôry. V chuti je víno lahodné, harmonické, dobre vyvážené, s typickou prosecco aciditou a zvyškovým cukrom 22 g/l, čo z neho robí ideálne "Dry" prosecco (v skutočnosti polosladké podľa EU kategorizácie).
Mildosé Millesimato Dry je vynikajúce víno na záver jedla, no zároveň aj elegantný aperitív, vhodný na slávnostné príležitosti či romantické večery.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.