1 hodnotenie

REBULI Cartizze Dry MAGNUM Valdobbiadene Superiore di Cartizze DOCG, 1,5l

Cartizze „Rinaldo“ Magnum – vrchol elegancie z Valdobbiadene

 
Na sklade (2 ks)
Kód: 881254
Značka: REBULI
€50,22 €40,83 bez DPH
Kategória: PROSECCO
Trieda kvality: DOCG
Krajina pôvodu: Taliansko
Odroda hrozna: Glera
Zvyškový cukor: 25 g/l
Kyseliny: 5,5 g/l
Farba: Slamovo žltá so zelenkavými odtieňmi
Aromatika: Komplexná, veľmi intenzívna a jemná
Chuť: Skvelá harmónia a elegancia, dobrá vyváženosť chuti, sladká, intenzívna a krémová
Alkohol: 11,00%
Objem: 1,50l
Dostupné ročníky: na dotaz
Uzáver: korok
Vegan: nie
Bio: nie
Teplota servírovania: 6-8°C
Tlak vo fľaši: 5,8 bar
Skladovanie: Chladné a tmavé miesto pri teplote 12-15°C korkom hore.
Metóda: Charmat
Párovanie s jedlom: dezerty, aperitív
Rebuli „Rinaldo“ Cartizze DOCG Magnum 1,5 l je luxusné, sladšie Prosecco Superiore di Cartizze
Novinka Magnum 1,5l

Rebuli „Rinaldo“ Cartizze DOCG je Valdobbiadene Prosecco Superiore di Cartizze Dry z najprestížnejších kopcov Cartizze v srdci Valdobbiadene.

V pohári sa predstaví slamovo žltou farbou so zelenkastými odleskami, s kompaktnou a pretrvávajúcou penou a jemným, početným perlením.

Vôňa je veľmi intenzívna, komplexná a jemná – v širokom bukete dominuje Williamsova hruška, exotické ovocie, jazmín, šalvia, kôrka čerstvého chleba, minerálne tóny grafitu a jemné balsamické pozadie.

Na jazyku je „Rinaldo“ sladký (štýl Dry), intenzívny a krémový, s veľkou zhodou medzi vôňou a chuťou – víno obklopuje podnebie mimoriadne príjemnou sladkosťou, harmóniou a eleganciou, s vynikajúcou chuťovou vyváženosťou.

Z hľadiska výroby ide o 100% Glera, zber prebieha ručne so selekciou hrozna. Po mäkkom lisovaní, statickej dekantácii muštu a fermentácii pri 18°C s vybranými kvasinkami víno zreje cca 4 mesiace na ušľachtilých kaloch v nereze, potom nasleduje druhotná fermentácia minimálne 90 dní v autokláve na zvýraznenie senzorickej komplexnosti terroiru Cartizze.

„Rinaldo“ Cartizze DOCG je ideálny pri 6–8°C na slávnostné príležitosti a elegantné večery, perfektne dopĺňa rafinované dezerty (mrkvovo‑mandľový koláč, panna cotta s malinovým coulis) a prvé chody s jemne sladkým profilom, ako rizoto s jablkami, tekvicou a šalviou.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Máte viac ako 18 rokov?

Súhlasom potvrdzujete, že máte 18 a viac rokov.