6 hodnotení

DAMA DEL ROVERE Durli Pétian Durello Spumante Metodo Classico Brut, 0,75l

Ohromujúce talianske spumante, ktoré vás prekvapí svojou sviežosťou a chuťou. S jemnými bublinkami a ovocnou arómou dokonale zapadne do každej príležitosti.

Položka bola vypredaná…
Vypredané
Kód: 880840
Značka: DAMA DEL ROVERE
€13,90 €11,58 bez DPH
Kategória: Sekt
Vhodná príležitosť: rodinná oslava, stretnutie s priateľmi, večierok, banket, párty, svadba, aperitív, Silvester
Krajina pôvodu: Taliansko
Oblasť: Veneto
Odroda hrozna: Durello
Objem: 0,75l
Zvyškový cukor: suché
Alkohol: 12,00%
Uzáver: korok
Vegan: nie
Bio: nie
? Hodnotenie VIVINO: 3,7
Položka bola vypredaná…

Dama del Rovere Durli Pétian Durello Spumante Metodo Classico Brut je skvelé talianske víno, ktoré pochádza z vinárstva Dama del Rovere v oblasti Veneto v Taliansku. Toto víno je vyrobené z odrôd hrozna Durella, ktoré sú pestované v oblasti Veneto.

Víno Dama del Rovere Durli Pétian Durello Spumante Metodo Classico Brut sa vyznačuje sviežou a ovocnou arómou, ktorá je doplnená jemnými tónmi kvetov a vínneho kvasenia. Na chuť je víno suché, s jemnými bublinkami a príjemnou kyslosťou.

Toto víno je ideálne ako aperitív a skvelo sa hodí k morským plodoch, šalátom a ľahkým jedlám. Dama del Rovere Durli Pétian Durello Spumante Metodo Classico Brut sa podáva chladené pri teplote okolo 8-10°C.

Víno Dama del Rovere Durli Pétian Durello Spumante Metodo Classico Brut získalo mnohé ocenenia a je obľúbené medzi milovníkmi kvalitného vína. 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole:

"Dama del Rovere“ sa zrodila s ročníkom 2003 v Brognoligo di Monteforte d'Alpone, historickej zóne Soave Classico v provincii Verona. Názov je inšpirovaný malou sochou Madony, ktorá leží v dube v oblasti Tremenalto, kde rodina vlastní 4 hektáre vinohradov.

Držitelia Massimo, Wine Expert zo San Michele all'Adige a Davide sú podporovaní skúsenosťami ich otca a starého otca, vedomosťami agronóma Gabriela Posenata a experta na víno Giampaola Chiettiniho.

Osobitná východná/severovýchodná expozícia viníc spolu s hlbokou a úrodnou pôdou vulkanického pôvodu dáva vínam mnoho osobitostí: chuť je plná, šťavnatá a so stopou horkých mandlí; buket pripomína jemné a silné vône. Vo vinohradoch sa všetky agronomické postupy vykonávajú ručne, čím sa kladie najvyšší dôraz na zdravie územia i hrozna.

Šumivé vína Durello sa vyrábajú výlučne z hrozna „Durella“, pôvodom z Brentonu, v zóne Monti Lessini, v nadmorskej výške do 500 metrov nad morom.

Vínna pivnica na výrobu a zrenie vína leží pár km od hlavného sídla, v Brenton di Roncà, v nadmorskej výške až 450 metrov nad morom. V pivnici sa rodina venuje výrobe vína pomocou veľmi moderných technológií. Rešpektujú však prirodzenosť a autentickosť. Takto môžu skombinovať tradíciu, kultúru a vedu, aby získali typické a vysokokvalitné produkty zóny Soave a Durello.