CALDORA Sangiovese, 0,75l

Víno je dobrým príkladom kvalitného talianskeho červeného vína s typickými chuťovými vlastnosťami odrody Sangiovese.

Skladom (>6 ks)
Kód: 880726
Značka: CALDORA
€6,95
Kategória: Červené vína
Vhodná príležitosť: stretnutie s priateľmi, večierok, banket, párty, svadba, víno na terasu, balkón
Odroda hrozna: Sangiovese
Krajina pôvodu: Taliansko
Oblasť: Abruzzo
Zvyškový cukor: suché
Alkohol: 13,50%
Objem: 0,75l
Uzáver: korok
Bio: nie
Vegan: nie
FANTINI Caldora Sangiovese, 13,50%, 0,75l TRIVINO
Tip

CALDORA Sangiovese je červené víno vyrobené z hrozna odrôdy Sangiovese, ktorá je typická pre strednú Taliansko a je často používaná na výrobu Chianti Classico, Brunello di Montalcino a mnohých ďalších talianskych červených vín. Toto víno pochádza z oblasti Abruzzo v Taliansku, kde je hrozno Sangiovese pestované na výškach 200-250 metrov nad morom.

Víno má rubínovú farbu a vôňu plnú červeného ovocia, ako sú čerešne a maliny, s ľahkými tónmi korenia a zeme. Na podnebí sa prejavuje ako suché a plné, s príjemnými tónmi červeného ovocia a jemnými tanínmi. Víno má stredne dlhú dochuť s jemnými tónmi duba a korenia.

Je vynikajúcou voľbou ako doplnok k červenému mäsu, ako sú steak, hovädzie mäso, jahňacie mäso a bravčové mäso, ako aj k syrom a cestovinám. Odporúčaná teplota podávania tohto vína je medzi 16-18 stupňov Celzia.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
5x
4
3x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Caldora je vinárstvo, ktoré sa nachádza v regióne Abruzzo v strednom Taliansku. Vinárstvo bolo založené v roku 1998 a v súčasnosti patrí medzi významné producentov kvalitných vín v oblasti Abruzzo.

Caldora sa zameriava najmä na výrobu bieleho a červeného vína z miestnych odrôd hrozna, ako sú napríklad Trebbiano, Pecorino, Montepulciano a Sangiovese. Vinárstvo sa snaží dodržiavať tradičné talianske metódy vinárstva, pričom zároveň využíva moderné technológie na kontrolu kvality a zlepšenie výrobných procesov.

Vína z vinárstva Caldora sú často opísané ako svieže a ovocné, s jemnými tónmi citrusových plodov a korenia. Vinárstvo je známe svojím vynikajúcim Pecorinom, ktorý je aromatický, plný a zároveň veľmi osviežujúci. Okrem toho vyrába Caldora aj ďalšie vína, ako sú napríklad Montepulciano d'Abruzzo a Sangiovese.

Vinárstvo Caldora sa tiež snaží byť ekologicky udržateľné a využíva organické metódy pestovania hrozna a spracovania vína. Vinárstvo má certifikát organického pestovania a dbá na to, aby všetky jeho produkty boli prírodné a zdravé pre spotrebiteľov.